De Stichting

Bestuur & Bestuurlijke zaken
1. Samenstelling Bestuur
2. De ANBI status
3. ANBI Status: Stichting gegevens.
4. ANBI Status: Beleid 2017 & Verslag 2016.
5. ANBI Status: Resultaat 2014, 2015 en begroting en 2016. Jaarrekening 2015

tel: +31(0)33 2457797
hilliecozijnsen@gmail.com

2. De ANBI Status.
De Stichting Nijkerk Schenectady heeft met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2012 een ANBI-status van de belastingdienst ontvangen.
Fiscaal voordeel door ANBI-status.
Giften aan een goed doel zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Eén van die voorwaarde is dat het goede doel door de Belastingdienst erkend is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Als u bij de notaris laat vastleggen dat u gedurende vijf jaar een bepaald bedrag schenkt, is de fiscale vrijstelling ruimer. De Belastingdienst hanteert de volgende regels bij Periodiek Schenkingen aan goede doelen:

- Doneert u in totaal minimaal € 60,- per jaar aan goede doelen en ligt dit bedrag tussen 1% en 10% van uw verzamelinkomen, dan mag u deze giften aftrekken van de belasting.

- Bij een periodieke schenking mag u echter de gehele gift aftrekken, ongeacht de hoogte van het bedrag. Er geldt in dat geval dus geen drempel! De Belastingdienst stelt wel een paar andere voorwaarden: de schenkingsperiode is minimaal vijf jaar én de periodieke schenking moet in een notariële akte vastgelegd worden.

- Indien hier vragen over zijn dan wil onze penningmeester, Harm Heimensen u graag meer informatie geven.

3. ANBI Status:    Gegevens van de Stichting Nijkerk Schenectady

4. ANBI Status:    Beleid van de Stichting Nijkerk Schenectady

5. ANBI Status:
Resultaat 2014, 2015 en begroting 2016 van de Stichting Nijkerk Schenectady
Jaarrekening 2015 van de Stichting Nijkerk Schenectady

6. Bibliotheek
De Nijkerkse bibliotheek, Frieswijkstraat 99, bezit een aantal boeken over Schenectady welke zijn geschonken door de bibliotheek uit onze Amerikaanse zusterstad.Het zijn een 40-tal boeken, die geschreven zijn door auteurs uit Schenectady en omgeving. Naast kinderboeken vindt u hier boeken over de geschiedenis ende natuur van deze Amerikaanse stad.Enige titels:

Schrijver Titel Onderwerp
Larry Hart Tales of Old Schenectady, Volume I:
The Formative Years.
Tales of Old Schenectady, Volume II:
The Changing Scene.
Behandelt de geschiedenis van Schenectady
Larry Hart Pictures from the past, A Schenectady Album. Fotoboek van Schenectady met historische afbeeldingen.
Larry Hart The best of old dorp Verzameling historische artikelen over Schenectady uit de
Schenectady Gazette.
Jack Reber The Erie Canal Geschiedenis van de belangrijke scheepvaartverbinding
tussen de Hudson en het Eriemeer.
Russel P. Bellico Chronicles of Lake George, Journeys in War and Peace. Historie over oorlog en vrede rond Lake George.
Francis R. Taormina Philip Schuyler, Who he was, what he did. Levensbeschrijving van Philip Schuyler
Nathan Farb The Adirondacks Fotoboek Adirondack National Parc
Lady Bird Johnson and Carlton B. Lees Wildflowers across America De wilde planten van Amerika
John James Audubon The watercolors for the Birds of America Fotoboek over de vogels van Amerika