Verslag 2009 Jeugd

 

2009, uitwisseling van jongeren uit Schenectady naar Nijkerk

Hieronder kunt u het programma van de jeugd uitwisseling 2009 vinden. Een verslag van een bepaalde dag kunt u vinden door in het programma op die dag te klikken.

Date Youth Program
July 9, Thursday Departure from Schenectady
July 10, Friday Arrival at Schiphol AirportReception at Town Hall by Major G.D.Renkema

Potluck Dinner

July 11, Saturday Spend day with host families
July 12, Sunday Spend day with host families
July 13, Monday A day in Nijkerk, tour points of interest
July 14, Tuesday The Efteling Park
July 15, Wednesday Visit the city of Spakenburg andEemhof park, by bike
July 16, Thursday Visit the city of Giethoorn
July 17, Friday Biking around Nijkerk,visit several points of Interest.

BBQ at Edith’s place

July 18, Saturday Spend day with host families
July 19, Sunday Spend day at host families
July 20, Monday Visit of the city of Amsterdam
July 21, Tuesday Visit the “Zuiderzee” museum
July 22, Wednesday Spend last day with host families.

Evening Farewell Dinner

July 23, Thursday Departure from Nijkerk

July 9, Thursday

Airport, waiting, waiting and eating

July 10, Friday

Na een goede vlucht vanuit Albany/ New York zijn ze op Schiphol Airport/ Amsterdam aangekomen. Ze werden opgehaald door leden van het bestuur van de Stichting en naar Nijkerk gebracht.

De ontvangst was in het stadhuis. De burgermeester G.D. Renkema heette hen allen welkom en wenste hen een goed verblijf in Nijkerk/ Nederland toe. Alle gasten kregen als geschenk een polo met het logo van de gemeente Nijkerk erop. Hierna vond de kennismaking plaats met de gastgezinnen.

s’Avonds was er in wijkcentrum Corlaer het Potluck Dinner, aangeboden en samengesteld door de gastgezinnen. De sfeer was goed en het was een goede gelegenheid om elkaar nader te leren kennen. De avond was geslaagd en het diner smaakvol.

Potluck Dinner, introduction by Edith Terschegget. The enjoyment of good food

July 13, Monday

Deze dag is gebruikt om nader kennis te maken met de stad Nijkerk. Hierbij is een bezoek gebracht aan het stadhuis en het historisch museum Oud Nijkerk waar veel van de geschiedenis van Nijkerk zichtbaar gemaakt wordt. Dit hield tevens een bezoek aan de Grote Kerk en het beklimmen van de kerk toren in. Hier kon men genieten van het uitzicht over Nijkerk en ook van het bespelen van het carillon. De tocht door Nijkerk werd afgesloten met een bezoek aan de regentenkamer in het weeshuis Meilust.

A day in Nijkerk and handing the flag

July 14, Tuesday

Efteling. Deze dag werd een bezoek gebracht aan het amusementspark De Efteling. Het was uitstekend weer. Hier heeft men kunnen genieten van de sprookjes van Grimm en Hans Christian Andersen. Daarnaast zijn er veel andere attracties en activiteiten zoals een reis met een trein door het park en een achtbaan.

Iedereen (ook de volwassenen) heeft ervan genoten.

July 15, Wednesday

Vanuit Nijkerk is men per fiets Flevoland (het nieuwe land, dus fietsen op de zeebodem) in gegaan om een dag door te brengen in de Eemhof. De Eemhof is een overdekt zwem paradijs met allerlei leuke activiteiten.

July 16, Thursday

Giethoorn. Giethoorn is een klein dorp in een waterrijk gebied. Sommige huizen zijn alleen met een punter (soort boot) te bereiken. Zelf nu nog vindt het transport per boot plaats Onder uitstekende weersomstandigheden heeft iedereen de kanalen kunnen bevaren en zo kennis kunnen maken met extreem waterrijk gedeelte van Nederland.

A day in Giethoorn, going by boat

July 17, Friday

Deze dag is gebruikt om de omgeving van Nijkerk per fiets te verkennen. De eerst pauze was bij Edith Terschegget thuis. Hierna heeft men onder elkaar een partijtje Boeren Golf gespeeld. s’ Middags is de groep per fiets naar Barneveld gegaan om daar inkopen te doen. De dag werd afgesloten met een BBQ op de boerderij van Edith.

A day biking with a BBQ as reward

July 20, Monday

Amsterdam. De groep is met de trein naar Amsterdam gegaan. Daar werd eerst een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis. Na dit bezoek en een lunch bij een chinees hebben we met zijn allen een boottocht door de grachten van Amsterdam gemaakt. Dit gaf een indruk zoals Amsterdam er in de 16-17de eeuw eruit gezien moet hebben. Na deze tocht was iedereen vrij om nog even te shoppen en kennis te maken met het Amsterdam als shopping center. Na een plezierige dag, met inkopen bij ons, kwamen we met de trein weer in Nijkerk terug.

A day in Amsterdam, sight seeing

July 21, Tuesday

Enkhuizen. Eerst is er een bezoek gebracht aan Volendam, een vissershaven. Daar heeft iedereen zich omgekleed in de klederdracht van Volendam en is er een foto gemaakt van de hele groep. In Enkhuizen is het “Zuiderzee Museum” bezocht waar oude huisjes te bezichtigen zijn en men laat zien hoe men vroeger leefde. Dit geeft een goede indruk van het leven langs de zee en onder welke omstandigheden men toe leefde.

A day in Volendam, traditional clothing

July 22, Wednesday

100 jaar geleden, in juli 1909 kwam er een Amerikaans gezelschap uit Schenectady, onder leiding van Dr. W.E.Griffis, naar Nijkerk om een koperen gedenkplaat te onthullen in de Grote Kerk. Dit ter ere van Arendt van Curler, “Commissary of Rensselaerswijck, maker of the peace convenant with the Iroquois, founder of the city of Schenectady”.

Vanwege dit feit heeft er op 22 juli een ceremonie in de Grote Kerk plaatsgevonden. Deze ceremonie was de feitelijke afronding van het verblijf van de 10 Amerikaanse jongeren bij de gastgezinnen in Nijkerk en het was hun manier om Nijkerk te bedanken voor hun gastvrijheid.

The ceremony in the Great Church

July 23, Thursday

Een dag van afscheid na je nieuwe familie.

 Posted by at 20:24