Verslag 2011

De uitwisseling van de volwassenen vanuit Schenectady naar Nijkerk

28 april, donderdag, Aankomst en ontvangst in Nijkerk.
Onze vrienden komen op Schiphol aan en worden met de bus naar Nijkerk gebracht. In “De Rode Schuur” worden ze welkom geheten en aan hun gastgezin voorgesteld.
s’Avonds hebben we, voor de Amerikanen na een welverdiende rust, in het “Wijkcentrum Corlaer” het Potluck dinner.

29 april, vrijdag, De Nijkerk Dag.
Dit betekent een bezoek aan het museum St. Oud Nijkerk, waar ze wat te horen kregen over de geschiedenis van Nijkerk.

In het stadhuis werd een lunch aangeboden. Na de lunch werden ze welkom geheten door burgermeester Renkema. In zijn toespraak benadrukte hij de banden die Nijkerk met Schenectady heeft. Dit werd nog eens extra naar voren gebracht in de voordracht van Edith Terschegget.

Mayor giving gifts & Mayor receiving a gift from

Michael

Na deze welkoms woorden volgde er een rondleiding door het stadhuis. Na dit bezoek is iedereen vrij de markt te bezoeken en nog even te winkelen.

30 april, zaterdag, Koninginnendag.
Deze dag was een dag met het gastgezin, om onze Amerikaanse vrienden kennis te laten maken met de speciale markten en de straat evenementen. Het was mooi weer en er was veel te bekijken en te bezoeken.

01 mei, zondag
Programma met de gastgezinnen, en eventueel een bezoek aan de kerk.

02 mei, maandag, bezoek aan Amsterdam.
Het bezoek aan Amsterdam. Eerst hebben we, na een kop Hollandse koffie, een tocht door de grachten gemaakt. Na het nemen van foto’s van de oude grachtenpanden hadden we een lunch in het Heffer Accijnshuis, een voormalig tol huis. s’Middags bestond uit een bezoek aan het Anne Frak Museum bezocht of als alternatief een bezoek aan het Willet-Holthuysen museum. De rest van de middag was het vrij winkelen.

Na een intensieve dag in Amsterdam kwamen we weer terug op het station Nijkerk.

03 mei, dinsdag, Museum, Arnhem.
Deze dag hebben we in het Open Lucht Museum doorgebracht en was men vrij om in het museum park rond te lopen en de oud Hollandse huizen en boerderijen te bezoeken. s’Avonds zijn we naar de Vredeskerk gegaan voor een lezing van Jan van de Kuinder met als onderwerp: “Aspects of the History of the Netherlands”.

04 mei, woensdag
Dit was een dag in Bunschoten-Spakenburg met een bezoek aan het klederdrachten museum en aan het oude dorp. Laat in de middag hebben we ons bij het stadhuis verzameld voor een stille tocht door Nijkerk met als hoogte punt het leggen van kransen bij het oorlogsmonument.

War Memorial

05 mei, donderdag, Bezoek aan Amersfoort.
Een bezoek vanaf het water aan de oude stad Amersfoort. Het was een boottocht door de grachten. s’Avonds hadden we een running Dinner met heel veel nagerecht bij Edith thuis.

06 mei, vrijdag, Bezoek aan Alkmaar.
Dit betekende een bezoek aan de beroemde Alkmaarse kaasmarkt en ook een bezoek aan het Noordzee strand in Bergen.

Cheese head& Beach pleasure

07 mei, zaterdag.
Vertrek van Watergoor, Nijkerk, met oude militaire voertuigen uit de Tweede Wereld Oorlog. Voor deze rit was warme kleding aanbevolen maar het was schitterend weer. Dit was een Crash Tour, wat betekent een tocht langs de crash sites van geallieerde vliegtuigen. Er is ook nog een krans gelegd bij een herdenking kruis.

Militairy vehicles & War Memorial

Lunch bij Edith. s’Avonds was het Farewell Dinner in het Stoomgemaal. Het was een avond om niet te vergeten, afscheid nemen van familie.

Farewell Dinner

08 mei, zondag
Programma met gastgezin.

09 mei, maandag
Dit was een bloembollendag, een bezoek aan de Keukenhof.

10 mei, dinsdag, vertrek.
Vertrek per bus naar Schiphol vanuit Nijkerk.

Leaving Nijkerk